Efter nyår införde Postkodlotteriet nya regler kring vinstplanen. Att ändra en vinstplan är inte ovanligt men då ska det ske så att spelarna får veta det. De har de inte fått i detta fall vilket skapat mycket irritation.

Förändring…

Eftersom Postkodlotteriet bygger på den postkod som spelaren bor på har det varit naturligt att en spelare som har tre lotter vinner på alla tre om rätt postnummer dras. Så har det också varit – till nu. Söndagsdragningen som tidigare helt varit inriktat mot postnumret har nu förändrats till att bli en dragning på enskilda lotter. Orsaken enligt Postkodlotteriet är att vinsterna då blir spridda över ett större geografiskt område.

…utan information

De som söker efter information om den förändrade vinstplanen på hemsidan kommer inte att hitta något som upplyser om de ändrade reglerna. Det har inte heller framgått på annat sätt för spelarna vilket gjort många upprörda.

– Jag kände inte till det här. Jag vann en gång förut och då vann jag på alla lotter, säger en av de drabbade, Christina Torstensson, till Aftonbladet.

Kritiken har fått resultat

Lotteriet har tagit till sig kritiken som både kommit in via mail och telefon till dess kundtjänst. Det har gjort att de funderar att lyfta fram förändringen tydligare på hemsidan.

– Är det så att vi inte varit tydliga så ska vi förtydliga det, kommenterar Anders Årbrant som är marknadsdirektör på Postkodlotteriet.